Preciosa masia del segle XVI, totalment restaurada amb 500 m2 construïts. Baix Empordà. Costa Brava. España.
castell d emporda, Castell d'Empordà, España

1.150.000€· Masia (Restaurada)

Preciosa masia del segle XVI, que va ser en el seu temps una rectoria totalment restaurada amb 500 m2 construïts i un bonic jardí i una parcel·la de 2.000 m2.

Situada en una vall propera al municipi de Castell de Empordà, que es troba situada a l’entorn de cuideu la Bisbal, al Baix Empordà, amb unes vistes a camps de conreu i prats.

El Castell de l’Empordà abans conegut com Castell de Llaneras és un monument històric del municipi de la Bisbal al Baix Empordà.

Història de la fortalesa comença quan va ser erigida a la fi del segle XIII. El nucli del Castell de l’Empordà, antigament denominat Llaneres, era lloc fronterer del comtat d’Empúries davant del comtat de Girona, de domini reial, i de la Bisbal, de domini episcopal. El castell va ser construït com a lloc de defensa del sector meridional del comtat a la fi dels segles XIII pel comte Ponce V d’Empúries i donat en feu a Guillem de Vilagut en l’any 1.301.

Des dels primers anys del segle XV fins a finals del segle XVIII els senyors del castell van ser els Margarit.

La fortalesa és una gran casa amb una antiga torre mestra quadrada i la resta feta els segles XVII i XVIII. Té però, elements gòtics aprofitats. És un edifici de grans dimensions, que consta de dos cossos en angle recte, i conserva pocs elements de l’obra original, ja que en l’actualitat ofereix en conjunt l’aspecte d’una construcció dels segles XVII-XVIII.

Els vestigis més antics es poden localitzar a la façana nord, a la base de la torre mestra, quadrangular, on encara és visible el portal realitzat amb develas, d’arcs de mig punt. Són també destacables les finestres gòtic tardanes, que corresponen a la restauració efectuada durant el segle XVI.

La masia es distribueix en dues plantes i golfes.

Planta baixa: Hall d’entrada, sala d’estar amb llar de foc a mà esquerra segons s’entra a la casa, menjador a la mateixa mà, gran cuina amb llar de foc i sortida al jardí a través d’una preciosa pèrgola amb el menjador d’estiu i la barbacoa .

A mà dreta segons s’entra a la casa trobem un saló i el celler que encara conserva la solera d’abans. Un bany de cortesia.

Segona planta:

Gran hall distribuïdor lluminós i amb vistes als camps que envolten la propietat,

A mà dreta segons s’entra trobem una habitació doble i un bany complet que comparteix amb la següent habitació amb alcova, dues habitacions més al lateral esquerre i una habitació doble amb bany a la part posterior d’hall distribuïdor.

golfes:

Espectaculars vistes des d’elles, àmplia i molt lluminosa, a més té una suite molt acollidora.

Característiques

Additional details

-
-
-
-
-
-
-
-

Qualificació energètica:
certificat energètic

Tots els Serveis

-
-

Ubicació

Contacta amb nosaltres per a més informació

Les seves dades han estat enviades correctament. En breu ens posarem en contacte amb vostè.

Propietats similars (17)