Perapriar*, Pedres Velles, Vides Noves

L’experiència acumulada durant molt de temps en la gestió i el tractament de finques rústiques, combinat amb el coneixement en àmbits com el territorial, el jurídic, i el de les construccions i les seves formes, va donar fruit l’any 2003 amb el naixement de PERAPRIAR, S.L.

Catalunya és un país on al llarg dels anys, el poblament del territori no s’ha centrat solament en nuclis urbans sinó també en moltes ocasions en masies aillades.
En les darreres dècades, l’abandonament d’aquestes cases i les seves corresponents explotacions agrícoles, ramaderes i forestals, ha deixat també en mans del pas del temps nombrosos habitatges i edificacions complementàries que, amb el progressiu deteriorament s’han anat enderrocant.

L’objectiu de PERAPRIAR és la recuperació d’aquestes construccions procedint a la seva neteja i rehabilitació.En la majoria de casos la seva situació és privilegiada, tant des del punt de vista dels recursos naturals (cabals d’aigua, camps de conreu, boscos), com des del punt de vista paisatgístic, de manera que al recuperar aquests espais redescubrim també llocs d’autèntic somni on l’edificació i el seu entorn s’ajunten prenent la màxima expressió.

El nostre producte, és sempre original i exclusiu, per donar resposta al qui a l’hora de comprar una finca rústica busca un valor afegit en la seva situació i el seu entorn, la seva composició, l’arquitectura, la distribució i, en definitiva, en tots i cadascun dels elements que en formen part, ja que els moldegem adaptant-los a les il·lusions i a la personalitat de cadascú perquè tothom en pugui gaudir a la seva manera, en plena natura.

*Perapriar:
Pronunciació encara utilitzada avui en dia a la zona del Pirineu més oriental corresponent a la forma escrita “per apariar”, i que fa referència a reparar alguna cosa fent-hi un adob.